Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Computer accessories firmaer


88816 NielsC 25/11 2020 12:04
5
Oversigt

Jeg vil i dette indlæg forsøge at sætte lidt fokus på en branche som i dén grad har oplevet en positiv covid-19 effekt end mange andre.
I samme forbindelse vil jeg nævne, at jeg har aktier i Corsair Gaming inc. og Turtle Beach Corporation.

Det bliver ikke en fuld spektrum analyse, for der er rigtig mange peers i denne branche, så jeg har valgt 4 virksomheder som sættes under lys, hvor jeg forventer en langsigtet positiv effekt, som ikke udelukkende bunder i dette års omsætningsvækst. Jeg vil heller ikke minutiøst gennemgå alle tal til bunds, da jeg selv synes det er vigtigt, at man gennemgår branchen, hvis man synes det er rigtigt at lave et entry. Man kan sige, at jeg måske letter processen i dette arbejde, og sætter fokus på en branche i kraftig vækst.

Logitech:
(Listet i Schweiz)

Logitech har hele pakken når vi taler om computer accessories (omtales CA herfra). Under covid-19 har virksomheden oplevet en markant stigning i efterspørgslen på deres produkter, og oplevet en flot vækst.
De halter en smule på Gaming-segmentet, da deres produkter er i mid-range og her forventer jeg at deres udvikling er, for det er en af de veje som kan føre dem til at have vækst. De har brandet deres produkt i mange år uden det har ført til en decideret succes i forhold til at være i high-end segmentet, så hvis de skal have succes, så vil det i min verden kræve opkøb, eller et samarbejde med en partner der leverer high-end produkter.

Link til deres regnskab på IR:
https://ir.logitech.com/financial-info/quarterly-repo..

Deres seneste regnskab kan læses her:
https://s1.q4cdn.com/104539020/files/doc_financials/2..

Deres margin er høj, ingen lån og masser af cash til at opkøbe peers.
P/E for selskabet er ca. 20, og det synes jeg er en særdeles attraktiv kurs når man taler om en virksomhed i vækst. Min tvivl omkring Logitech er, om de kan eksekvere fortsat vækst. Jeg genbesøger casen op til jul.


Razer Inc.
(listet i Hong Kong)

High-end produkter inden for gaming og nummer 1 i markedsandele i US - det taler for dem. Virksomheden har lidt mere at byde på end blot CA, og det er også et stort fokus at drive væksten i disse segmenter på baggrund af brandet af Razer CA. Jeg har selv valgt at forbigå dem i forhold til investering. Deres vækst er glimrende, men de kunne kun lige hente et overskud i 1H 2020 da alle forudsætningerne for indtjening var tilstede. På lang sigt er det for risikabel en indsats når kursen er siden marts er steget med små 300%.

Link til deres IR:
https://investor.razer.com/html/index.php


Corsair:
(listet i US)

Et nyt-listet selskab fra september.
Mid-range og High-end CA. Deres strategi er opkøb af peers og lave partnerskaber med peers. Corsair strækker sig lige et lille stykke mere end de andre CA virksomheder beskrevet her inden for gaming-segmentet, da de også leverer hardware til PC'er. High-end hardware vel og mærke.
Stabil vækst samtidig med de leverer et fint overskud, og vinder markedsandele både på deres egne produkter, men selvfølgelig også når de via opkøb sætter sig på den andel. De har en høj margin.

Link til IR:
https://ir.corsair.com/

Da de er nylistet, så er der ikke nogen decideret P/E at gå ud fra, men min beregning ud fra nuværende kurs er ca. 40, hvis de leverer et forventet overskud (min vurdering!) på ca. 115-120 mio. $ for 2020. Kursen er steget fuldkommen absurd meget de sidste 3 uger. Jeg lavede mit entry i kurs 23,5 (efter at have siddet på hænderne i for mange dage fra kurs 16!!!), kurs 25, 30, 35 og senest 38. Herfra vil jeg gerne se en stabil udvikling, men jeg vil gerne indrømme, at det har været en vild tur op. Når der står to-cifrede % hver dag i en uges tid, så skal lommeregneren frem, for det er svært at blive ved med at trykke på købsknappen, fordi der naturligvis er en fare for, at den kan dumpe med et brag på et tidspunkt. MEN jeg synes casen er så god (og det er der åbenlyst mange andre der også synes), så jeg er villig til at risikere den mulighed - da jeg har mere rum til at supplere. Potentialet for vækst sammen med deres value er for stor til at jeg vil sidde på hænderne. De gik jo i virkeligheden fra at være en value-virksomhed sidst i oktober (og i virkeligheden blev vurderet under deres IPO i september) til nu at være valueret som en virksomhed i vækst, så man skal lige gøre sit hjemmearbejde her. Prøv og lad være med at fokusere på de vilde stigninger på det sidste og vurdér casen fra den nuværende kurs. At sidde på hænderne her kan være "dyrt".


Turtle Beach Corporation:

Turtle Beach har tidligere været et High-end produkt, og jeg tror de har siddet lidt fast i den tro, selvom de gennem de seneste år har sat prisen på deres produkter ned. Det tog de konsekvensen af i 2019 og opkøbte ROCCAT. Siden har de leveret en flot vækst. Det afspejler kursen også i dag, men der er rum til meget mere. Jeg er frygtelig ærgerlig over ikke at have set denne case før i slutningen af oktober hvor jeg begyndte at sætte mig ind i branchen med investor-briller. Kursen er steget 400% siden marts! Og de ligger (stadig) med en P/E på omkring 7-8. Jeg mener den er en total nobrainer, og det har været utrolig let at lave et entry på ca. 18$. De kortsigtede investorer har nok trukket sig for at være med på Corsair - og det kan jeg da absolut heller ikke fortænke dem i.
Turtle Beach er efter min bedste overbevisning valueret for lavt, og de kommer til at få et af deres bedre Q4 nogensinde.

Link til IR:
https://corp.turtlebeach.com/

Med opkøbet af ROCCAT og deres eksponering inden for CA og konsol, så forventer jeg stadig, at de kan vækste og levere på bundlinjen.30/11 2020 21:13 NielsC 188927Corsair har i dag opjusteret deres regnskab. At de har gjort det før Black week og julehandlen er et tegn på et virkelig godt regnskab for året.

Den er faldet med næsten 30% siden toppen d. 24/11, hvor den også var steget helt absurd. Helt naturlig gevinsthjemtagning den seneste uge - jeg havde sat et checkout på 55$ på 20% af min position. Den gik ikke :−)

Dog er den nuværende kurs - for mig at se - en gylden mulighed for entry, hvis man missede muligheden tidligere (og det kan jeg jo godt sidde og sige som nuværende aktionær, men sådan et fald skal man altid lige regne på, ligesom man gør når man køber op i et swing op).
Jeg vovede selv pelsen i dag og købte i kurs 35 i et ultrakort swing og gik ud igen i 38, for at cutte mit GAK. Succesfuldt.

Med en P/E i nuværende kurs på omkring de 20 (lidt under pt.), så vil jeg ikke mene man skal sidde på hænderne for længe.TRÅDOVERSIGT