Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Genmab A/S, 27 November Kl. 16:00 Læs mere her

Svensk krone styrkes trods stigende smittetryk

26/10 14:45

Den svenske krone ligger styrket mandag eftermiddag, trods en kedelig stemning på finansmarkerne generelt som følge af det stigende smittetryk i Europa.

Mandag ved 14.30-tiden skal der 0,7193 danske kr. til en svensk ditto mod 0,7164 danske kr. fredag ved 17-tiden.

- Styrkelsen kommer på trods af en kedelig stemning på de finansielle markeder. Vi ser eksempelvis aktiekursfald i store dele af Europa – Sverige inklusiv. Investorerne er i høj grad bekymrede for coronasituationen, hvor et stigende smittetryk i mange lande har ført til nye restriktioner og nedlukninger, skriver seniorøkonom Kim Blindbæk fra Sydbank i en kommentar.

Også Sverige kæmper med et stigende smittetryk, efter at antallet af smittede i starten af september var nede på blot 5 per 100.000 indbyggere.

Efterfølgende har vi set en stigning til 70 smittede per 100.000, konstaterer Kim Blindbæk. Det er mere end i de øvrige skandinaviske lande, men fortsat markant lavere end i de sydeuropæiske lande og Frankrig.

- Den seneste stigning i smittetrykket i Sverige understreger, at man stadigvæk er et stykke fra immunitet. Den svenske økonomi er fortsat langt mindre hæmmet af restriktioner end mange andre lande. Den tendens forventer vi, vil fortsætte i den kommende tid, skriver Blindbæk.

Han tilføjer dog, at den svenske økonomi ikke kan stå egne ben under coronapandemien. Sverige er nemlig meget afhængig af aktiviteten i den globale økonomi, der fortsat kører i et lavt gear på grund af coronakrisen.

Sydbank venter derfor også, at den svenske økonomi vil skrumpe med omkring 5 pct. i år, og også at Sveriges Riksbank vil fastholde en meget lempelig pengepolitik i de kommende år.

- Vi vurderer, at styringsrenten vil blive holdt i ro på nul procent i den kommende tid. En kraftig opbremsning i den svenske økonomi kan dog få Riksbanken til at sænke styringsrenten tilbage i negativt territorium. Vi vurderer dog, at barren for en rentenedsættelse er høj, skriver Kim Blindbæk.

Han vurderer, at den svenske krone kan komme under pres, hvis investorerne for alvor bliver bekymrede for coronasituationen. Det var tilfældet i starten af coronapandemien, hvor de skandinaviske valutaer kom under massivt pres, da investorernes risikoappetit nærmest forsvandt.

/ritzau/FINANS