Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske Bank beklager instruks ved inkassokunders salg gennem home

26/10 16:00

Danske Bank beklager hvad den kalder en "uacceptabel forretningsgang i inkassosagen".

Det sker, efter at TV2 og Berlingske Tidende har sat fokus på forhold vedrørende mæglersalærer i ejendomsmæglerkæden home og en instruks i Danske Bank om brug af home i forbindelse med salg af boliger i situationer, hvor kunderne havde svært ved at tilbagebetale deres gæld.

Banken skriver, at den i foråret konstaterede en problemstilling relateret til såkaldte frivillige underskudshandler, hvor kunder indgår en aftale om at sælge deres bolig for at tilbagebetale gæld til banken.

Omdrejningspunktet er en instruks, hvor medarbejdere i Danske Bank blev opfordret til at undlade at genforhandle mæglersalærer fra home, som er en del af Danske Bank-koncernen.

Den instruks gjaldt omvendt ikke salg gennem andre ejendomsmæglerfirmaer. Ifølge Danske Bank er sagen en udløber af sagen om fejlbehæftet gældsinddrivelse, som den gennem længere tid har været i gang med at undersøge og rette op på.

Banken skriver, at den også er omfattet af de svar, banken har givet Finanstilsynet i gældsinddrivelsessagen og offentliggjort, og at den omtalte instruks blev ændret i juli 2019.

- Det er et af de elementer, vi er i gang med at undersøge og rette op på som led i sagen om gældsinddrivelse. Det er naturligvis helt uacceptabelt, at der har været en sådan instruks.

- Vi er ved at undersøge, om den faktisk har ført til, at nogen kunder har betalt for meget, og hvis det er tilfældet, vil vi naturligvis sørge for, at de kunder bliver kompenseret, siger Thomas Mitchell, Danske Banks chef for privatkunder i Danmark, i meddelelsen.

/ritzau/FINANS