Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Valuta: Pund styrket på BoE-skepsis af effekten af negative renter

13/1 13:23

Det britiske pund ligger onsdag i sit stærkeste niveau over for euro siden slutningen af november sidste år.

At der skal færre pund til en euro skyldes, at chefen for Bank of England, BoE, Andrew Bailey, har udtrykt sin skepsis over for det gavnlige ved negative renter.

Centralbankchefen påpeger, at negative renter kan skader bankerne og potentielt reducerer deres udlån til virksomheder i en tid, hvor økonomien allerede kæmper med en tredje national nedlukning, skriver Reuters.

- Der er en gammel talemåde, om at den mørkeste time er den lige før daggry. Vi er inde i en vanskelig periode, og der er ingen tvivl om, at den kommer til at trække en genopretning ud, sagde Andrew Bailey tirsdag.

Og tonen i forhold til renter under nul, var skarp:

- I simpel økonomi og matematik er der ikke noget i vejen med dem. Men der er en mange problemer med dem, lød det ifølge Reuters.

Bailey pointerede, at negative renter vil komplicere bankernes bestræbelser på at opnå et afkast, hvilket potentielt kan skade deres udlån til virksomheder.

Styrkelse af pund "ser helt bestemt en afsmitning fra i går", siger Simon Harvey, valutastrateg i Monex Europe, til Reuters.

Han påpeger dog, at renter under nul kan komme på tale senere i år:

- Negative renter vil være som en sprøjte med steroider for den britiske økonomi, efter den er blevet vaccineret, siger valutastrategen.

Onsdag går der 0,8898 pund per euro mod 0,8928 pund tirsdag eftermiddag.

Euro koster onsdag 1,2167 dollar mod 1,2155 dollar tirsdag eftermiddag, og dollar ligger sideløbende i 103,94 yen mod 104,20 yen tirsdag.

/ritzau/FINANS