Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Carlsberg-rival ser mere optimistisk på vækst og hæver omsætning - NY

28/10 08:08

Bryggerikoncernen AB Inbev indsnævrer sine forventninger til årets vækst, der nu ses at ende i den høje ende af det tidligere udmeldte interval.

Selskabet forudser en stigning i driftsresultatet (EBITDA) på omkring 10-12 pct., hvor der tidligere var ventet 8-12 pct.

Omsætningen ventes desuden at stige mere end driftsresultatet, efter salget er vendt tilbage til niveauet før pandemien. Det skyldes blandt andet et bedre salg af selskabets dyrere ølmærker.

Det skriver Bloomberg News.

Den effektive skat ventes fortsat at være 28-30 pct., mens også forventningerne til investeringsniveauet (CAPEX) er uændret 4,5-5 mia. dollar.

I det seneste kvartal har selskabet leveret en omsætning på 14,27 mia. dollar, hvilket er en stigning på 7,9 pct. Analytikere havde ifølge Bloomberg ventet en fremgang på 4,5 pct.

Det justerede driftsresultat er endt på 5,21 mia. dollar, hvor analytikerne havde ventet 4,96 mia. dollar.

FØLGER CARLSBERG OP

Også rivalen Carlsberg har i denne uge fremlagt tal og i den forbindelse løftet forventningerne til driften. Den danske bryggerikoncern tror også på en fremgang på 10-12 pct. - dog opgjort i EBIT, mens AB Inbev regner med EBITDA.

- AB Inbev er det andet bryggeri, der skubber til forventningerne i denne uge, efter Carlsberg onsdag sagde, at efterspørgslen fra Asien skaber salg, skriver Bloomberg.

I Kina har coronarestriktioner betydet, at industrien samlet set er gået tilbage, og for AB Inbev er voluminerne dykket 7,1 pct. i perioden. Det har ført til et fald i omsætningen på 3,8 pct. og et fald i EBITDA på 7 pct. i kvartalet.

I Europa, hvor selskabet også er i konkurrence med Carlsberg, er forretningen i årets tredje kvartal vokset med et "lavt encifret tal", mens EBITDA er vokset med et "mellem encifret tal", skriver AB Inbev i sit regnskab.

Aktien endte stort set uændret med en lille stigning på 0,1 pct. på børsen i Bruxelles onsdag.

.\\˙ MarketWire