Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danskernes tabte 28 mia. kr. i aktieformue i september

28/10 09:06

Danskernes aktieformuer oplevede i september et markant fald efter flere rekorder i år.

Det viser de seneste tal fra Nationalbanken.

Værdien af danskernes aktiebeholdning faldt i september til 598 mia. kr. mod 626 mia. kr. i august, hvilket sker, efter at danskernes aktieformuer i år har sat rekorder måned efter måned.

- I september bremsede markederne generelt op blandt andet udløst af stigninger i renterne. Og rentestigningerne ramte danskernes aktieformuer særligt hårdt, skriver Philip Jagd, aktiechef i Sampension, i et notat.

- For danskerne har typisk mange danske aktier, og disse aktier har klaret sig dårligere i september end de fleste andre aktier, da det danske aktiemarked er særligt sårbart over for stigninger i renterne.

Det danske aktiemarked faldt med 7 pct. i september, mens for eksempel globale aktier (MSCI World) faldt med 3 pct., oplyser Sampension.

I oktober har aktiemarkederne generelt, herunder det danske, indhentet meget af det tabte. Det til trods mener Philip Jagd, at danskerne har god grund til at kigge deres portefølje igennem.

- Faldet i september viser danske aktiers betydelige følsomhed over for stigninger i renterne. Og rentestigningerne kan meget vel komme til at fortsætte i den kommende tid – ikke mindst hvis centralbankerne beslutter at nedtrappe deres opkøbsprogrammer og stramme pengepolitikken, siger aktiechefen.

Ifølge ham vil det især ramme det danske aktiemarked hårdt og dermed privatinvestorerne. Derfor har danskerne al mulig grund til at overveje deres eksponering til danske aktier, vurderer han.

.\\˙ MarketWire