Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Alm. Brand-chef efter våd sensommer: Vi har længe været forskånet

28/10 11:26

En våd sensommer med mange små skybrud belaster resultatet hos Alm. Brand i tredje kvartal.

I en længere periode har vejrliget været gunstigt for selskabet, og der er nu blot tale om et normaliseret niveau, som ikke kræver særlige tiltag.

Det siger Alm. Brands administrerende direktør, Rasmus Werner Nielsen, i et interview med MarketWire.

- Det har regnet rigtigt meget i Danmark, særligt i slutningen af juli og ind i august, og det har påvirket vores resultat, siger han.

Der har været tale om små skybrud, som har været spredt godt ud over det meste af Danmark.

- I en lang årrække har vejret været rigtigt godt og artet sig rigtigt fint for Alm. Brand. Det er vel det første kvartal, hvor vi kan se, at vi sådan rent vejrmæssigt når op på det, som er et normalniveau, så værre er det heller ikke.

- Det er bare fordi, at vi i alle de andre kvartaler har været forskånet for større vejrligsskader, uddyber Rasmus Werner Nielsen.

Alm. Brand havde udgifter til vejrligsskader for egen regning på 49 mio. kr. i tredje kvartal 2021 mod 15 mio. kr. i samme kvartal 2020.

Men samlet set var udgiftsniveau til vejrligsskader på niveau med et gennemsnitskvartal, påpeger Alm. Brand i regnskabet.

- Det er et normaliseret kvartal, og det er meget, meget lang tid siden, at vi har set det, hvilket jo er helt ekstraordinært i sig selv. Vi arbejder altid med skadesforebyggelse, og det fortætter vi med, så der er ikke noget specielt, vi skal gøre nu, siger Rasmus Werner Nielsen.

Erstatningsudgifterne til storskader for egen regning udgjorde i kvartalet 123 mio. kr. mod 124 mio. kr. i samme kvartal 2020.

Der har i kvartalet været en enkelt større storskade i form af en brand i en laksefabrik i Hvide Sande, der har påvirket resultatet med 30 mio. kr.

- På storskader ligger vi på det forventede niveau, både for året som helhed og i kvartalet. Det ligger for Alm. Brand utroligt stabilt. Vi har haft en enkelt større storskade i tredje kvartal, en fabrik i Hvide Sande, men ellers er det helt som forventet, fortæller Rasmus Werner Nielsen.

.\\˙ MarketWire