Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Carlsberg trækker ned i stille marked

28/10 11:42

Regnskaber får opmærksomhed på det danske aktiemarked torsdag, hvor Carlsberg er at finde i negativt terræn oven på en mindre gevinst onsdag i kølvandet af en opjustering.

Bryggeriet var egentlig tiltænkt rollen som hovedret på torsdagens regnskabsmenu, men bryggeriet offentliggjorde på grund af opjusteringen allerede sine tal tidligt onsdag eftermiddag.

- Regnskabet flyttede ikke så meget. I forhold til opjusteringen, så lå markedets estimater jo allerede deroppe i forvejen, og der er meget mere spænding om, hvordan det kommer til at se ud i 2022, og hvor meget modvind der kommer her, siger senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk til MarketWire.

På en telekonference torsdag siger Carlsbergs topchef, Cees 't Hart, at modvinden fra stigende råvarepriser er stærk i år - men vil være stærkere næste år.

- Vi vil bruge alle de greb, vi kan for at kompensere for prisstigningerne, siger han uden at gå yderligere i detaljer ud over, at bryggeriet har hedget så meget det kan, siger Martin Munk.

Bryggeriaktien falder 1,5 pct. til 1056,50 kr. efter en lille stigning på 0,2 pct. i kølvandet af onsdagens kvartalsregnskab.

SMÅ UDSVING

Tilbagegangen sker i et marked præget af små bevægelser. C25-indekset ligger 0,02 pct. højere i 1965,44 med Novozymes helt i front.

Enzymproducenten stiger 1,8 pct. til 480,50 kr., efter en opjustering tirsdag og løftede kursmål fra Jefferies og Exane BNP Paribas torsdag.

Også Demant ligger godt til og stiger 1,2 pct. til 309,80 kr., mens største fald går til Genmab, der bakker 2,5 pct. til 2831 kr.

De seneste salgstal for Darzalex fra partneren Johnson & Johnson har ellers fået flere børshuse til at spekulere i en opjustering af Genmabs salgsprognose for kræftmidlet, men efter stigninger i sidste uge er det kun gået nedad i denne uge, hvor aktien ellers af et par omgange har flirtet med niveauet 3000 kr.

- Vi er kommet lidt retur siden. Det kan godt skyldes teknisk handel, og at der er noget modstand ved niveau 3000, vurderer Martin Munk.

ALM BRAND OG SKJERN BANK GÅR HVER SIN VEJ

Forud for børsåbning har både Alm. Brand og Skjern Bank leveret tal for kvartalet.

Skjern Bank kom ud af årets ni første måneder med et overskud på 116,3 mio. kr. mod 84,9 mio. kr. i samme periode i 2020.

Banken fastholder sine nyligt opjusterede forventninger til året om et basisresultat på 155-165 kr. og et overskud før skat i den "øvre ende af" intervallet 160-175 mio. kr.

Aktien stiger 3 pct. til 102 kr.

Alm. Brand er også ude med nyt om udviklingen i tredje kvartal. Bundlinjen faldt til 133 mio. kr. fra 237 mio. kr., og det forsikringstekniske resultat skuffede, vurderer Martin Munk.

- Det var 17 pct. under konsensus. Det er vejret, der har drillet. Men casen handler jo fortsat om den forestående aktieudvidelse, siger Martin Munk med henvisning til, at Alm. Brand skal sælge nye aktier for at finansiere milliardkøbet af Codan Danmark i juni.

- Det bliver spændende at få detaljer om aktieudvidelsen, og vi havde egentlig håbet at få mere at vide i dag, siger Martin Munk.

For elbiledelstjenesten Greenmobility bød tredje kvartal på markant fremgang på toplinjen, der voksede til 16,9 mio. kr. fra 10,6 mio. kr. Aktien stiger 1,3 pct. til 114 kr.

FLERE JUSTERINGER

Finanshuse har haft flere danske selskaber under lup.

Blandt andet har Mærsk fået løftet kursmålet til 23.300 kr. fra tidligere 19.500 kr. af finanshuset Morgan Stanley, der fastholder den positive anbefaling "overvægt". Rederiaktien falder dog 0,2 pct. til 18.590 kr.

Sydbank belønnes af ABG Sundal Collier og Handelsbanken efter sit regnskab onsdag. ABG løfter kursmålet til 235 kr. fra 220 kr. og Handelsbanken til 255 kr. fra 242 kr. Begge fastholder anbefalingen "køb". Aktien stiger 0,1 pct. til 222,40 kr.

.\\˙ MarketWire